Tirana

Ilgai bėgę nuo lietaus galiausiai turėjome stoti prieš jį. Nusprendėme kad tas kelias lietingas dienas, kurios dar liko šiame regione, praleisime Albanijos sostinėje. Bus proga išbandyti vieną kitą barą. Tad susikrovėme daiktus iš Ksamil ir pajudėjome atgal į šiaurę.

Labai norėjau paragauti garsiųjų midijų iš vietinės fermos, kurias valstybė draudžia eksportuoti į kitas šalis. Deja ne sezonas ir Mussel house uždarytas, tad pietų pasukome ieškoti į Sarandės miestelį. Nusitaikėme į pagrindinę gatvę šalia promenados. Restoranų čia kas antrame name, tačiau visi tušti. Tokios perspektyvos nevilioja. Prisėdome Hard Rock cafe pasidėlioti tolimesnį planą ir gavome iš mus aptarnavusio padavėjo kelias restoranų rekomendacijas. Ir tikrai, pagrindinėje gatvėje restoranai tiesiog išmirę, o pasukus į šoninę gatvelę ir atvykus iki Taverna Fish Filipi, radome jį pilnai užsėstą. Taip užsėstą, kad net reikėjo palaukti kol mus pasodins. Portugalijos patirčių restoranas neperspjovė, tačiau daug ir nesumokėjome. Jūros gėrybių lėkštė dviems, aštuonkojis ir gėrimai 20EUR.

Tiranoje buvome jau vėlai vakare. Užrezervuota nakvynė mus pavedė, teko ieškotis kažko kito. Bet apsukom kvartalą, susiradome kažką padoraus. Nusimetėm daiktus ir iškišom nosis į miestą. Bar crawl metas. Pirmas sąraše Hemingvėjaus baras. Jaukus ir mielas. Paslaugus barmenas net ir apsėstame bare išskyrė mums kampelį. Po to sekė Radio bar su gyvu DJ. Robertas su juo rado bendrą kalbą. Trečiam barui laiko liko tik vienam gėrimui. Vakarą uždarėme Illyrian Saloon.

Kol esame Tiranoje manau metas pakalbėti apie vietinį eismą. Iš principo čia galioja taisyklė važiuoju kaip išeina. Ir tas labia pasimatė didmiestyje per piko valandas. Šalutiniai, pagrindiniai keliai čia tik rekomendacinio pobūdžio. Panaši taisyklė taikoma su greičio apribojimais užmiesčio keliuose. Pirma patys ribojimai įdomiose vietose sudėti, antra niekas jų ten labia nepaiso, trečia nesuprantu kodėl, nes policijos ekipažų šalikelėse gan daug. Kaip jie ten visi susitaria, liko paslaptis. Apibendrinant Google žemėlpiai ir vietiniai keliai turi labia įdomų santykį, vairuotojai ir kelio ženklai taip pat, dar įdomesnis yra vairuotojų ir policijos aš jau neminiu tokių paprastų iššūkių kaip avys ant kelio ar šunys, kandantys į padangas.

Už juokingus 25eur nakčiai pasiemėme 100 kvadratų apartamentus su panoraminiu vaizdu. O kad orai iš tiesų nenusiteikę jukauti pajutome iš pačio ryto: gavome tokią stiprią krušą, kad pradėjome nerimauti ar mašiną su visais stiklais rasime. Viskas baigėsi laimingai. Lietingos dienos jau į pabaigą, tad kraunamės daiktus, ištaškom paskutinius lekus ir paliekame apelsinais ir persimonais aplipusią Albaniją.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *